Chainpro 48V 4,5kWh litium batteripakke

Denne batteripakken er bygget av resertifiserte litium-ion celler fra elbil batterier. Et kraftig batteri som passer perfekt til off-grid hytter, men også on-grid i hus og næring. Andre mulige områder for bruk er båt, bobil eller lignende for lagring av strøm fra solcellene. Pakken blir som regel kjøpt til formål ved både off-grid og on-grid anlegg. Kapasitet vil normalt avvike noe ettersom det bygges fra brukte elbilbatterier og ligger normalt rundt 85%.
Kraftig skap med innebygget BMS

Batteriet leveres i et kraftig metallskap, der både BMS (Battery Management System) og sikringer er integrert. Egen luke for kabeltilkobling med kabelgjennomføringer. Det følger med bærehåndtak slik at to personer kan løfte batteriet.
Bruksområde

Batteripakken kan benyttes i anlegg med annen spenning som f.eks 12V og 230V anlegg ved bruk av lader/inverter. Et slikt batteri er veldig fin å bruke med en hybridinverter som Victron MultiPlus-II 800 og opp til 3000. Dersom det er ønskelig med større batterikapasitet så er det bare å sette flere slike batterier i parallell.

Batteriet trives best i romtemperatur. BMS stenger av batteriet ved -15 grader og slår det på igjen ved -10 grader. Batteriet må stå innendørs.
Lading ved lav temperatur

Batteriet skal ikke lades i minusgrader. Dette gjelder alle litium batterier.

Dersom du skal bruke batteriet om vinteren så er det et godt tips å bruke batteriet til å varme opp rommet med en varmeovn før eventuelt lading ved aggregat startes. (For det går fint an å bruke batteriene i minusgrader ved utlading, det er bare lading av batteriene man skal være forsiktig med.)
Miljøvennlig

Batteriet er bygget av re-sertifiserte litium-ion batterier fra elbiler. Dette er battericeller som er av god kvalitet og laget for ekstreme forhold. Når batteriene har nådd enden av sitt første liv i en elbil så har batteriet fortsatt en betydelig kapasitet igjen. Istedenfor å resirkulere batteriet med en gang og utnytte råmaterialene videre så kan batteriene få et nytt liv i mindre krevende bruksområder som for eksempel i en hytte eller i et hus. Dette kan forlenge livsløpet til batteriene med kanskje 10-20 år, noe som betyr en mye bedre miljøpåvirkning enn et helt nytt batteri. Etter dette kan batteriene på lik måte resirkuleres og råmaterialene utnyttes videre, sirkulær økonomi i praksis!

I motsetning til blybatteri inneholder dette batteriet heller ingen direkte miljøskadelige stoffer.
Fordeler med litium batteri

 • Lav vekt og volum: Litium batterier har en lav vekt og tar mindre plass enn tilsvarende kapasitet i tradisjonelle AGM eller GEL batterier. Dette gjør litium batterier godt egnet i båter, bobiler og andre installasjoner der vekt og plass er et viktig moment.
 • Raskt å lade: Litium batterier kan lades mye raskere enn et tradisjonelt AGM batteri. For eksempel kan man hurtiglade et 100Ah batteri som er tappet ned til 20% med en 50A lader. Batteriet topplades da på 1,5 time. Tilsvarende tar gjerne 5 timer med et AGM batteri til ca 90% og mer om man vil topplade det til 100%. Rask lading og utlading gjør at man ofte klarer seg med et mindre batteri enn tilsvarende blybatteri.
 • Stabil spenning: Litium batterier klarer å opprettholde stabil spenning mye bedre enn blybatterier når de belastes. Et blybatteri vil få et raskt spenningsfall ved en stor belastning, et litium batteri vil derimot opprettholde en stabil spenning selv ved stor belastning.


5 års garanti

Leveres med 5 års garanti, men vi regner med at batteriene holder mye lenger, kanskje helt opp til 10-20 år.
Spesifikasjoner:

 • Brutto kapasitet: 4,5kWh
 • Netto kapasitet: ca. 4kWh
 • Systemspenning: 48V
 • Maks spenning: 49,8V
 • Anbefalt maks ladespenning: 48,7V
 • Min spenning: 37,2V
 • Utkobling lav spenning: 36,6V
 • Maks strøm (forbruk): 110A (i noen sek)
 • Anbefalt ladestrøm: 20A
 • Maks ladestrøm: 50A
 • Kjemi: litium nikkel mangan koboltoksid (NMC)
 • Dimmensjoner (LxBxH): 348x355x375 mm
 • Vekt: ca. 43 kg


Se vedlagt datasheet for mer teknisk info.

Har du spørsmål eller ønsker andre relevante produkter, bruk vårt kontaktskjema

Frakt:

Forventet leveringstid avhenger veldig om det er en vare som krever produksjon eller om det er en hyllevare. Har vi varen på lager så sendes det som regel innen 5 dager, men om det skal produseres tar det under normale forhold 5-10 dager. I perioder kan det være høy etterspørsel som gjør at leveringstiden blir lenger, og akkurat nå er forventet leveringstid på hyttepakker 15-30 dager. Ta kontakt med oss om levering haster.

*Produkter ment for å inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

kr 17 995,00
ekskl. MVA kr 14 396,00