Selvforsynt arbeidsbrakke

17.10.2022

Har din bedrift høye tilkoblingskostnader til strøm?

Chainpro har løsninger for utslippsfri byggeplass og andre løsninger for bygg og anlegg.

Byggestrøm kan koste mye i enkelte perioder og tilkoblingskostnadene er høye. Dette kan fort minke lønnsomheten ganske mye for mindre prosjekter innenfor annleggsbransjen. For å løse dette hos Grunnarbeid AS bygget vi om en av deres arbeidsbrakker med solceller og batteripakke fra brukte elbiler.

Denne brakken er nå helt selvforsynt, slik at de ikke lenger har behov for å koble seg på strømnettet ved mindre prosjekter. En utfordring er derimot om de få solcellepanelene vil dekke energibehovet på vinteren da det kreves oppvarming. For å løse dette, ble det også levert en Safire varmeovn som går på Oljeparafin/diesel.

Denne løsningen passer alle bedrifter som har små prosjekter gjennom et år hvor det kreves få arbeidsbrakker. Ved rundt 3 slike prosjekter gjennom et år, kan investeringen gi en positiv kontantstrøm innen 3-5 år! En slik løsning kan også være interresant for bedrifter som trenger økt fleksibilitet for hvor de kan plassere brakkene.

I tillegg til økt lønnsomhet og fleksibilitet så vil en slik løsning også gjøre bedriften mer miljøvennlig! Vi er i et grønt skifte og behovet for elektrisitet øker ettersom mer utstyr blir elektriskt. Satsing på fornybar energi er viktig for bedrifter og det vil i tilegg gi kundene et bedre inntrykk.

Er du eller din bedrift interresert i en slik løsning eller lignende så er det bare å ta kontakt for en hyggelig prat. Vi er fleksible på løsninger og alltid interresert i pilotprosjekt. Det er mange muligheter! Om det skal være et lite eller stort anlegg, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning sammen med deg.